Re: Vatikan : nazor

From: Simona (strnecka13@seznam.cz)
Date: 27. 10. 2003, 09:38 CET


================= Původní zpráva =================
Od (From): "nepochopeny" <nepochopeny@genius.cz>
Komu (To): polemika-internet@nawebu.cz
Kopie (Cc): 
Předmět (Subject): Re: Vatikan : nazor
Datum (Date): 26. 10. 2003 20:32
==================================================

> 
> >> Jeste  k  tomu  potratu,  ted  me tak napadlo, ze interupce by vlastne
> >> mohla  byt  v  konfliktu  s  hippokratovou prisahou. To je asi odvazna
> >> myslenka, ze? Je tu nejaky medik? Jak se na to diva?
> 
> nepochopeny
> 
Me by zajimal Tvuj nazor na toto, co opravdu stalo. 
Verici manzele se dozvedeli, ze plod, ktery zena nosi, bude defektni a nebude schopny se zaclenit do spolecnosti, ani se o sebe postarat. lekari jim doporucovali interupci.
Ale jelikoz byli "spravni katolici", dite pani odrodila a co se stalo potom? Hned ho odlifrovali do ustavu.
A to je presne to, s cim se setkavam porad. Lide maji plnou pusu viry, ale kdyz jde o ciny, skutek utek.
Muj znamy je verici katolik. Nevim, jak se mu to stalo, ale od te doby s nim neni rozumna rec. katolici vzdycky tvrdi, ze za vsechno dobre muze Buh, a za to spatne clovek, protoze "Buh dal lidem pravo volby". Takze jej nelze obvinit z toho, ze dopusti nasili a valku.
No a ten je porad take Buh sem a Buh tam, ale kdyz mu umrela babicka, umyt ji musela pani, ktera ani nepatri do rodiny, protoze on sam nebyl schopen to udelat.

A takhle je to vzdycky. Ja jak potkam takoveho toho jaloveho vericiho, jdu od nej. Protoze ten clovek je zaslepeny, nepristupny nazorum, diskuzi, nicemu. On ma tu svoji pravdu a hotovo. Nebezpeci vsech vir je prave v tomhle. Ze berou cloveku jeho vlastni rozum, jeho uvahy. Proste mu tam nasadi neco a on pak uz neni schopen jednat sam za sebe a pouzivat svuj vlastni rozum. Z takovych lidi jde strach.
Co se tyce zakonu v unii - to by si take mohli Jehovovi svedci usmyslet tam prosadit, ze se nesmi prijimat transfuze. A navic, neni treba i takova operace slepeho streva zasah proti Bozi vuli? Protoze Buh treba toho cloveka uz vola k sobe, a lekar se vlastne protivi jeho vuli.
A katolici? To by me zajimalo, kolik z tech katolickych rvounu provozuje manzelsky sex jen tehdy, kdyz chce plodit deti? To je totiz take jedno narizeni cirkve, ktere se ale jaksi opomiji.

No, jen jsem se chtela vyjadrit. Nebudu s nepochopenym dal diskutovat, protoze jak jsem se vyse vyjadrila, nema smysl s vericimi vest diskuzi. Oni maji totiz vzdycky a ve vsem pravdu.
Jenom je treba doufat, ze je to prejde. Protoze vira jeste neni zarukou slusnosti a to, ze jsem neverici neznamena, ze nebudu dodrzovat vsechno to, co je v desateru a mozna i neco navrch.

S.

____________________________________________________________
MMS až na rok zdarma!
Oskarův Dárkový koš nabízí i MMSky. Až rok budete MMSkovat zdarma ? a navíc
pořídite i zvýhodněný mobil. http://ad2.seznam.cz/redir.cgi?instance=62734%26url=http://www.oskarmobil.cz/services/whatsnew.php



This archive was generated by hypermail 2.1.3 : 27. 10. 2003, 09:38 CET