Nefunkční MMS stream

From: Petr Pokorny <mail (zavinac)>
Date: Fri, 30 Apr 2010 12:55:21 +0200
Potkal jsem se takovým záhadným problémem. Vše testováno na třech různých PC s různým OS (winXP/win7), na třech různých místech. Připojení k internetu vždy pomocí UPC.

Jde o to, že lidem připojeným k internetu přes UPC v oblasti Hloubětína nejdou streamovat některá živě vysílaná videa. Konkrétně se to projevuje na serveru http://fotbalzive.ct24.cz/ kde lze bez problémů přehrávat videa z archivu, ale pokud se vysílá nějaká zápas živě, video se nespustí. Pokud vezmu notebook, na kterém to tam nejde jinam, kde je připojení via O2 ADSL, vše funguje jak má.

Kde hledat problém? Já vím, nejspíš u UPC, ale od nich už mám několik informací že je to blbost, že si mám aktualizovat windows media player, vymazat cache a jánevimcoještě. Samozřejmě nic z toho nezabídá, a ani podpora serveru ct24.cz neporadila nic moudřejšího. Problém se táhne už od ledna, ale až dneska jsem se teda nechal překecat, že večer až se bude zrovna vysílat nějakej ten fotbal živě, přijdu si to vyzkoušet osobně.

Netušíte někdo, jak otestovat funkčnost MMS streamu? Pouhé koukání na WMP player do jeho stavového řádku s textem, "nahrávám do vyrovnávací paměti: 0%" mě pochopitelně neuspokojí...

Jinak znovu říkám, že PC jsou aktualizované se všema novejma verzema všeho, normálně fungují i přehrávají, ale dělá jim problémy to přehrávání živého přenosu. Záznam z archivu (kterej je IMHO streamovanej naprosto stejným způsobem) funguje bez problémů. A živé přehrávání při jiném připojení k internetu než via UPC na nich taky funguje. A propojit PC s UPC modemem kabelem místo WiFi jsem taky zkoušel.


PS: A nejlepší je, že všichni tři lidi co jim to nejde jsou silně závislí na tom kulatém nesmyslu prohánějícím se po trávě a minimálně tak z 80ti procent si počítač a internet pořídili, aby se mohli dívat na zápasy, které nejdou na žádné jiné TV.

-pp21-
Received on 30. 04. 2010, 12:55 CEST

This archive was generated by hypermail 2.2.0 : 30. 04. 2010, 12:55 CEST