Velké problémy se síti na Win Vista

From: Kaja Kaspar <kaja.kaspar (zavinac)>
Date: Thu, 25 Oct 2007 09:30:22 +0200
Obracím se na vás již v zoufalství, protože už nevím, co dál.

Jaký mam problém? Upgradovali jsme naši počítačovou (domácí) síť na 1 Gbit, tedy nové kabely, switch, síťové karty. Na všech PC běží síť v pořádku.

Ale na mém novém PC mám od doby, kdy jsme upgradovali síť na 1 gigabit, velké problémy s připojením na internet. Na mém PC mám Win Vista, a myslím, že problém je právě v tom.

Totiž ještě před výměnou sítě jsem měl v PC starší síťovou kartu Edimax 10/100 a síť i na Vistách chodila naprosto bezproblémově. Poté, co je používána gigabitová síť a s tím i integrována gigabit LAN karta na desce, tak mi internet vypadává.

Konkrétněji jde o to (tedy mám takový pocit), jak by správně nefungoval DNS na mém počítači. Po zapnutí PC internet chvíli funguje, ale poté se na některé stránky nedostanu, na jiné zase ano. Firefox se snaží načíst stránku a dole vlevo vypisuje "vyhledávám server xy", poté se zobrazí chybová hláška Stránku nelze zobrazit. Když dám obnovit stránku, tak se očividně ani firefox nesnaží nikam připojit, v rychlosti milisekund znovu zobrazi chybovou hlášku. 

Přitom ale pošta a počítačová síť jako taková (přenos souborů v rámci sítě) funguje bezproblémově. Samozřejmě nastavení IP a DNS v síťovém připojení je správné (se stejným nastavením v sítí 10/100 vše fungovalo správně). Už jsem vyzkoušel všechno: zapnutí/vypnutí windows firewall, zapnutí/vypnutí IPv6 a další. Většinou pomůže jen "Restartování síťového adaptéru" ve Vistách v síťových připojeních. Pak třeba internet zase na 10 min funguje naprosto správně.

Myslím, že správně nefunguje DNS a překlad adres, protože při zadání adresy v IP formátu se stránka načte. Nevíte, v čem může být zakopaný pes? Díky!

KK
Received on 25. 10. 2007, 09:30 CEST

This archive was generated by hypermail 2.2.0 : 25. 10. 2007, 09:30 CEST