Pinnacle Studio 10 Plus - nejmocnější nástroj co znám, program který mně dovede nejvíce naštvat

From: Michal Int <michalint (zavinac)>
Date: 19. 08. 2006, 14:00 CEST
Nedávno jsem zde zaslal dotaz s předmětem MPEG a grabování videa, hodně z Vás mi poradilo, že to mám udělat tím Pinnaclem, zatím jsem to začal řešit Nerem, ale když jsme u toho Pinnaclu:
Ještě bych měl pár dotazů o Pinnacle Studio 10 Plus. 

1. Dám do projektu několik scén z videou souborů, několik fotek a nějaké přechody. Když jsem z toho všeho nechal vytvořit MPEG soubor, tak to běželo dlouhé hodiny a těsně před koncem mi to hodilo něco jako "Error: Command error" nebo tak něco. - Tohle se mi stalo asi u dvou projektů, když jsem je přeskládal (něco ubral, něco přidal) doběhlo to v pohodě. - Takže tohle je ten nejmenší problém, ale i tak mně připravuje o nervy. 

2. Horší je že někdy nechám opět z nějakého projektu vytvořit MPEG soubor. Opět to v pohodě běží dost dlouho a normálně to doběhne. Vytvoří mi to na disku několika gigabajtový *.mpg. Když ten soubor ovšem nechám přehrát (WMP, WinDVD, IrfanView, strolní DVD přehrávač), tak se normálně spustí a v nějakém momentě se prostě zastaví obraz, třeba v polovině filmu se zastaví obraz, pořád je vidět jen jeden snímek, zvuk jde pořád dál, ale obraz se ani nehne až do konce filmu. Když spustím přehrávání filmu znovu, zase se zastaví obraz na tom samém místě. Když nechám totožný projekt převést znovu do MPEG souboru, udělá mi úplně tentýž soubor opět se zastaveným obrazem ve shodném bodu. 

3. Konečně jsem měl vytvořen jeden normální soubor ples.mpg, ale měl 5,03 GB, tak jsem ho natáhl jako jeden snímek do projektu v Pinnaclovi a nechal z projektu vytvořit DVD v 53% kvalitě. DVD se normálně vypálilo, hodil jsem ho do DVD přehrávače a tam se na něj díval, protože v televizi to vypadalo dobře (na monitoru PC to byla mizerná kvalita). Ovšem po jistém odehraném čase zase tentýž problém jako v bodu 2., prostě se zastavil obraz a jen zvuk běžel dál až do konce filmu. 

4. Když jsem kdysi měl nějaký video soubor MPEG o myslím osmi gigabajtech, taky jsem to nechal Pinnaclem vypálit, automatická kvalita - tedy 23%, film vypálil v pohodě, hodil jsem to do DVD přehrávače a zahlásil mi jen "BAD Disc". - Ale tohoto problému jsem se zbavil narváním na dvě DVD, i když neprofesionální, ale mám prostě 3 hodiny videa na dvou DVD ve 100% kvalitě. 

5. Když v Pinnaclu nechám zachytávat video, do MPEG formátu z VIVO grafárny, do které je píchnutý videorekordér, sice na náhledu video vidím dobře, ale po zastavení nahrávání mi to napíše, že soubor videa nelze otevřít, když se podívám na disk, soubor má nulovou délku. Proto jsem to zkusil zachytávat to formátu AVI, to už sice šlo, protože soubor nabíral na objemu dat a šel i otevřít. Problém byl, opět s obrazem, když jsem soubor otevřel tak tam člověk udělal nějaký pohyb, krátký pohyb asi dvě sekundy a ten se opakoval tak deset vteřin, zatím co zvuk už byl někde dál ve filmu, po nějakých těch deseti vteřinách, se video posunulo tam, kde by podle zvuku mělo být, opět asi dvě sekundy trvající pohyb, po skončení pohybu se tento pohyb pořád opakuje, tak čtvrt minuty, zvuk přitom běží dál, a tak je to až do konce, prostě hnus, hnus, hnus. 

Upozorňuji, že by to nemělo být železem, neboť tohle všechno provádím na PC AMD Athlon 64 3500+, 1 GB RAM, disk C: 300 GB, volná kapacita 229 GB. Video soubory ale nechávám v tom Pinnacle ukládat na disk F: (kapacita 250 GB, volné 162 GB). Oba disky jsou zapojeny do rozhraní SATA II. Grafická karta (ta by snad neměla mít vliv) ASUS Extreme AX850 Series.
Received on Sat, 19 Aug 2006 14:00:58 +0200

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : 19. 08. 2006, 14:01 CEST