Automatické vytvoření zástupce DOS-aplikace na Ploše

From: Beranová Jana Ing. <j.beranova (zavinac)>
Date: 01. 06. 2006, 16:11 CEST
Dobrý den,
 
jsem programátorka, autorka DOS-ovské aplikace. Aplikace je spustitelná a bez problémů provozovatelná pod všemi druhy operačního systému Windows. Instaluje se buď z disket nebo z CD. V rámci instalačního .BAT souboru zajišťuji zohlednění operačního systému (spouštěcí dávka aplikace má různý tvar s ohledem na operační systém a na kódování aplikace).
Problém je automatické vytvoření zástupce aplikace na Ploše. Aplikace se vždy spouští dávkovým souborem z daného adresáře. Mám víceméně hotovu analýzu, jak má vypadat zástupce aplikace pod jednotlivými operačními systémy (.PIF, .LNK). Pod WIN95/98 (možná i jinými) by šlo zkopírovat připravený .PIF do adresáře C:/WINDOWS/Plocha. Ovšem klient nemusí mít českou mutaci Windows a ani nemusí mít operační systém na disku C:... Stručně řečeno, nemám aparát na zjištění adresy Plochy.
 
Jiná cesta: Pod WIN98 je mi známa SHORTCUT.VBS - ukázka skriptu pro systém Windows Scripting Host , která vytvoří zástupce programu na Ploše. Problém je v tom, že potřebuji nastavit některé parametry zástupce (např. instalace Kamenického fontu pro obrazovku se zajišťuje voláním komponenty vga#cs v údaji Dávkový soubor na kartě Program) a příklad neuvádí žádnou proměnnou, která by to umožnila. Potřebuji řídit, zda se má aplikace spouštět v okně nebo na celou obrazovku atd.
 
Zatím instalaci aplikace řeším tak, že neobsahuje automatické vytvoření zástupce na Ploše a v pokynech popisuji klientům, jak vytvořit zástupce aplikace a jak nastavit vlastnosti tohoto zástupce.

Velice Vás prosím o pomoc při řešení problému.

S pozdravem
 
Ing. Jana BERANOVÁ
 


-- 
Odchozí zpráva neobsahuje viry.
Zkontrolováno Antivirovým systémem AVG.
Verze: 7.1.394 / Virová báze: 268.8.0/353 - datum vydání: 31.5.2006
Received on Thu, 1 Jun 2006 16:11:53 +0200

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : 01. 06. 2006, 16:11 CEST