porovnani dvou tabulek v excelu

From: gampik <gampik (zavinac)>
Date: 17. 09. 2005, 16:17 CEST
potreboval bych poradit s jednou veci v excelu. nevim, jestli je to vubec technicky mozne, ale radsi se zeptam, nez bych delal neco zbytecne rucne. o co jde?

mam dve tabulky (stary a novy sortiment), kazda v jinem listu. jedna se o seznam vyrobku, kde v prvni tabulce je v prvnim sloupci unikatni cislo kazdeho vyrobku a v druhem nazev vyrobku. 

v druhe tabulce je to co v prvni, navic vsak obsahuje treti sloupec, kde jsou udaje o prodejich vyrobku v kusech.

a ted. 

1.potrebuji porovnat ty dve tabulky mezi sebou tak, abych jednoduchym zpusobem zjistil, ktere vyrobky se nove objevily v druhe tabulce, a naopak ktere stare vyrobky se jiz nevyskytuji v tabulce druhe s novym sortimentem.

2. aby se nejakym zpusobem prekopirovaly udaje z tretiho sloupce (mnozstvi prodanych kusu) v druhe tabulce spravne k jednotlivym polozkam v tabulce prvni.

zatim to delam tak, ze si polozky v jedne tabulce oznacim modre, v druhe cervene, pak je nakopiruji pod sebe a dam seradit podle unikatniho cisla. pak projizdim radky a kdyz vidim, ze se pravidelne strida modra s cervenou, je jasne, ze vyrobek se vyskytuje v obou tabulkach. a pak pomoci ctrl+c a ctrl+v kopiruji polozku z tretiho sloupce (mnozstvi prodanych kusu) radek po radku vzdy o radek vys. coz je pri poctu nekolika set az tisic polozek znacne zdlouhave a zbytecne.

existuje nejaky rychlejsi zpusob, jak vyresit muj problem?

diky.
Received on Sat, 17 Sep 2005 16:17:59 +0200

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : 17. 09. 2005, 16:17 CEST