Wifi newbie

From: KK <konfera (zavinac)>
Date: 29. 07. 2005, 08:54 CEST
Ahoj,

koupil jsem si novy notebook a tak jsem uvazoval, ze bych si na zahradu vypustil wifi signal. Nic moc o tom nevim, ja bych si deataily zacal zjistovat az podle vasi odpovedi.

Mame normalni rodinny domek spolu se zahradou, na zahradu se stolem vidim z meho okna, ke stolu to je max 20 m, jde si koupit wifi access point tak, aby byl ve vnit za oknem? Vyzaril by dostatecny signal na pokryiy zahrady? Nebo musim kupovat (pokud takovy existuje) venkovni AP?

Nyni ohledne zabezpeceni - predpokladam ze wifi signal jde zabezpecit tak, aby se do ni nekdo nedostal, proste jenom muj notebook pripadne to zarizeni, ktere povolim. Je toto nastavovani slozite? Jak povolim ze chci pridat napr. druhy notebook? Je to pevne nastavenou IP adresou (to asi ale neni moc bezpecne vzhledem k tomu, ze by se daly zkouset ruzne IP adresy)? Nebo se da nastavit heslo/sifra? Diky

P.S. Kdyz jsem prvne zapnul svoj notebook, zjistil jsem ze v okoli jsou 2 wifi site a k memu zdeseni jsem se dostal sousedce do pocitace, oni si to nezabezpecili a tak jsem jim rekl, at si to nejak zabezpeci :o)

KK
Received on Fri, 29 Jul 2005 08:54:50 +0200

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : 29. 07. 2005, 08:54 CEST