Malovatko pro "sviště"

From: Ivan Zacek <zacekivan (zavinac)>
Date: 10. 05. 2004, 13:21 CEST
Dobry den

 nekdo tuschanel prg na malovani pro dite

VÝROBCE New Breed Software
INFO www.newbreedsoftware.com
VELIKOST SOUBORU 6,64 MB
OPERAČNÍ SYSTÉM Windows 98/Me/NT/2000/XP
CENA freeware

Děti "dnešní doby" vnímají počítače jako součást běžného života a jako prostředek, který mohou ve svém životě automaticky používat. Již od raného dětství "jsou s počítačem kamarádi". Tux Paint je bitmapový kreslicí program, který dětem (od tří let výše) usnadní první kroky s počítačem a ještě k tomu jim umožní činnost v tomto věku oblíbenou - kreslit si. Instalace programu se překlene rychle a bez komplikací. Ikonku programu doporučuji vložit i na pracovní plochu, aby k němu děti měly snadnější přístup. Ovládání programu je opravdu primitivní. Po rychlém seznámení již vaše ratolesti nebudou mít s programem žádné problémy a budou se soustředit na kreslení svých dětských představ. 
Názvy nástrojů jsou v češtině, bohužel se však nepřeložily nadpisy. Výrazy "tools", "brushes" nebo "colors" však asi dětem, které zatím většinou neumí číst a budou se orientovat hlavně podle ikonek, vadit nebudou. 
Příznivě bude hodnocen i zvukový doprovod: není nikterak vlezlý, naopak utváří dokonalou představu o té činnosti, která se právě provádí (zejména mazání je pěkně ozvučeno). Dětem vyšli tvůrci programu vstříc i stylem ukládání a otevírání dětských "výtvorů", kdy se nezobrazují názvy ukládaných souborů, ale jen náhledy, ze kterých si děti vyberou ten, který chtějí. Užitečná je i nelimitovaná funkce Zpět. 
Závěr: I přes některé nedbalosti v překladu výrazů na pracovní ploše je Tux Paint vhodným vzdělávacím prostředkem, pomocí kterého mohou děti poznat věc zvanou počítač.


--
Dekuji
Ivan Zacek zacekivan@volny.cz Windows XP 5.1 Build 2600Service Pack 1
http://www.volny.cz/zacekivan - moje osobni stranky s bezbarierovymi linkami
Received on Mon, 10 May 2004 13:21:56 +0200

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : 10. 05. 2004, 13:21 CEST