Který kodek použít?

From: Jan Waleczek (waleczek@quick.cz)
Date: 26. 10. 2003, 19:10 CET


Dobrý večer,

mám následující problém. Chtěl bych poprosit o radu hlavně ty, kteří se věnují videu na pc. Známý má pc P400Mhz, Via Chipset, TNT2 16MB, 64MB DIMM (66Mhz) a 10GB 5400rpm HDD.


Problém je v tom, že by si chtěl na tomto PC pouštět filmy. Požadál mě proto abych mu to nějakým způsobem zprovoznil na filmy. Začal jsem tedy kompletní přeinstalaci Windows 98 SE. Dále jsem nainstaloval: DirectX 8.1, Nej ovladače pro NVidia karty, Záplaty na Via (4in1) chipsety... Jako výchozí přehravač videa jsem ponechal původní Windows Media Player z Win98.

Nakonec jsem insataloval stařičký kodek "divx_311alpha.exe". Pak jeden restart a začinám zkoušet filmečky. Po chvilce zjišťuji, že některé jedou v pohodě bez trhání, jiné se trhají (ale jedou) a některé nejedou vůbec (buď jede jen video, nebo zvuk...). Většinou nejedou ty novější filmy... Po chvilce mě napadne instalovat "Codecs5051_allin1" (vše v jednom :-) ovšem i když kodek nastavím na minimální detaily filmy se trhají, ale běží všechny. Otázka zní: existuje nějaký kodek na kterém by běželo všechno optimálně byť na úkor kvality obrazu na výše uvedené konfiguraci? 

Vím, že mi budete navrhovat aby to vyřešil větší paměti či procesorem, nebo dokonce novým pc. Ja mu to navrhoval také, ale on zrovna nemá peníze navíc...

Děkuji za vaše nazory

J.W.   



This archive was generated by hypermail 2.1.3 : 26. 10. 2003, 19:13 CET