OT: Zvláštní zážitek

From: Jan Waleczek (waleczek@quick.cz)
Date: 08. 08. 2003, 18:18 CEST


Dobrý den,

stalo se to cca před 30 dny...

Týden předtím jsem si podal inzerát, že koupím starší PC s procesorem 400 a výše. Den předtím volal chlápek, že mi "zítra" přiveze 400Mhz pentium v 19:00. V den předání 400Mhz pentia v 7:00 hodin mi opět zvoní telefon, ale tentokrát se ozýva uplně jiný chlápek (podle přízvuku Rom). Hlas se mě pta, jestli pry nechci koupit přenostné PC. Chladným hlasem odpovídam, že nechci, protože jsem¨si byl vědom vysokých cen Noteboaku.

Jsem asi hodinu v práci a omylem (asi) mi vola zase ten člověk ohledně Noteboaku. Opět jsem ho "uzemnil" že nemám zájem, ale alespoň jsem se zeptal na cenu...když řekl 10 000Kč za Noteboak zpozorněl jsem...zeptal jsem se na konfiguraci...začal číst (asi z papíru) nějaké parametry P4 2,04Ghz, 40GB HDD, RAM 256...v tu chvíli jsem se o celou věc začal zajímat intenzivněji. Navíc mi říkal, že zboži je nové a že původní cena byla 60 000Kč. Plolítlo mi hlavou, že jde o jasnou krádež (kradené zboží). Řekl jsem, že si to musím rozmyslet. Ten člověk nabízel toto: 2x noteboaky a PC P 2,5Ghz s LCD panelem. Po asi 30 minutach mi vola znovu, pry jak jsem se rozmyslel...zkoušel jsem taktizovat a řekl mu, že vezmu ten Noteboak i s tim Klasickým PC za 12000Kč, chvilku váhal a pak přistoupil na moje podmínky.

Teď zbývalo domluvit jenom místo schůzky. Protože odmitl dovest zboží do místa mého bydliště, musel jsem se mu přizpůsobit já. Domluvili jsme si schůzku před supermarketem BILLA  na parkovišti Orlové v 20:00. Pak řekl ať přijdu sám...(to ve mě vyvolalo nepříjemný pocit). Opravdu nejsem padlý na hlavu abych někde do cizího města jedzil sám ještě s penězma v kapse na místo jaké si vymyslí cizí člověk. Proto jsem vzal kámoše (stejně) nemám řidičák...jak jinak bych se tam dostal napadlo mě, že takhle mu to vysvětlím. I když vysloveně říkal, že pokud nebudu sám nikdo se se mnou bavit nebude.

Je 20:00 volám tomu člověkovi kde je, že jsem tady...je mi odpověděno, že mám počkat 30 minut (že ke mě dorazí jeho synovec) i se zbožím. Odpoveděl jsem dobře, ale ať pohne protože jestli tady nebude do stanovéné doby jedu pryč (přitvrdil jsem). Za 30 minut mi volá ať přijedu před ČSOB na parkoviště (ještě se mě zeptal na barvu auta) teď jsem už byl slušně řečeno naštvaný a zvýšil jsem hlas co si se mnou hraje!!! Začal se omlouvat...a říkal, že tentokrát k obchodu dojde na 100%.

Přijiždíme na parkoviště před ČSOB vystupuji z auta v tom zvoní telefon "Pane vy nejste sám" kdo to tam sedí s váma v tom autě. Odpovídam, že mě tady musel někdo přivést a že se kámoš do obchodu nebude plést. Odpověděl, že dobře...dostávám instrukce ať si vezmu peníze a ať jdu směrem který mi řekl. Kámoš je nervozní a řekl, že to smrdí jde se mnou...znovu zvoní telefon a opet je mi řečeno, že nejsem sám a že jestli kámoš neodejde k obchodu nedojde. Kámoš odchází jsem na místě předání čekám cca¨5 minut pak zazvoní telefon, že teď je to OK a ze posílaá synovce. Za dalších 5 minut se objevuje asi 19-letý Rom, tak měkl jsem pravdu jde o Cikány. Jde ke mě a ujišťuje mě ať se ničeho nebojím a ať s nim jdu do nějakého bytu za nějakou paní, která mi pry po předání "zálohy" vydá zboží. Odpovídam, že nikde nejdu a že výměna proběhne tady, na veřejném místě a nide jinde. Opět zvoní telefon a hlas na druhé straně mě ujišťuje ať se ničeho nebojím a ať jdu s jeho synovcem. Odpovídam to samé co jsem už jednou řekl "synovci". Pak říkam ať zboží donesou tady, nebo žádný obchod nebude. Opět mi volá telefon, že ať dám zálohu a donespu mi zboží...odpovídam, že nejsem padlý na hlavu. A jdu pomalu k autu...telefon opět zvoní, zvednu ho a pak hned zavěsím. Telefon vypínam. Dávam kamaradovi instrukce "jedeme". Po 10 minutach tel. opět zapínam a on opět zvoní. Vynadám hlasu na druhé straně, že takhle jsem se nedohodli a že zádný kšeft nebude...pak mi začal vykládat, že on prodává všechno od praček až po mobilní telefony, vrtací kladiva...bylo mi nabidnuto, že ať se vrátim protože příjdu o skvělý kšeft , že tentokrát všechno proběhne podle mého scénaře. Říkam, že ano, ale po vypnutí telefonu jedem dál směrem k domovu (smrdělo to) a navíc se už stmívalo. 

Možna by to vyšlo, ale možná taky ne!!! Ještě několik dnu mě to mrzelo, ale pak to přešlo. Nemusím doufám říkat, že každému komu jsem o tom povídal jen neveřícně kulil oči s otevřenou pusou...Tedy zážitek jak z amerického filmu. Škoda, že to neyvšlo :-) 

J.W.

P.S. Omluvte chyby psáno ve spěchu

   



This archive was generated by hypermail 2.1.3 : 08. 08. 2003, 18:22 CEST