Re: pripojeni k netu a vyroba vyberu hudby z kazet na cdcka

From: jr (konfera@tiscali.cz)
Date: 29. 07. 2003, 22:43 CEST


MIRA napsal(a):
> Ahoj konferaci.
> mam zase par dotazu,a byl bych rad,kdybyjste mi odpovedeli.

> Je to pripojeni dostatecne jak financne tak i rychlostne pro domaciho
> uzivatele,nebo mam jeste pockat?nabidky budou jiste casem jeste
> vyhodnejsi,alespon doufam  
> 
> casem mam byt televize na netu,tak aby mi to ten net "utahl"
> -------------------------------------
> 2.mam hodne magnetofonovych pasku,a rad bych si udelal nejaky vyber
> na cdcka. 
> Muzete mi poradit jak na to?
> 

Nepíšeš, co to je za firmu ani způsob připojení. Je to mikrovlnné pojítko, kabelová televize, nebo ADSL. Třeba u nás mají tarify na kabelovce už od 220,- měsíčně a rychlost do 2 megabytů sdílená. Pak ještě omezované linky. Musíš si ujasnit, jestli chceš rychlost a méně dat, nebo pomalejší linku a víc dat. Pokud hodláš stahovat filmy, nebo třeba dema her, pak při rychlosti řekněme do 64 kB toho moc nestáhneš. Ale na běžné surfování to stačí. 

K bodu 2. už ti to napsali, jen bych doplnil několik poznámek. Audiograbber umí nahrávat z AUX vstupu, nebo třeba WaveLab od Steinberga, ale to je profesionální program. Najdeš jistě i další. Nový Nero 6 to umí taky. Nezapoměň si potom, co propojíš kablík do zvukovky, nastavit ve windowsech záznam. Poklepej na repráček v systray a ve vlastnostech se to nastavuje.
Hlavně dej pozor na to, abys připojil správný kablík. Jestli to máš mgf. na pásky, tak tam asi bude výstup přes konektory DIN. Pak by sis musel udělat redukci na 3,5" stereo jack - ten koupíš v elektře a kousek stíněnýho kablíku taky, nejlíp stíněná dvojlinka. Obě stínění spojíš a 1 živý vodič na levý kanál, druhý na pravý, musíš vyzkoušet stereo, pokud to bude hrat opačně, přehodíš vodiče.
U takto pořízených nahrávek je nutná úprava. Většinou hodně šumí (leda bys to měl nahrané stereo a aspoň 16 ti rychlostně)
Taky to nemá dynamiku, výšky jsou pryč. Výsledek nebude nijak úchvatný. Už jsem toho nahrál dost a můžu říct, že to za tu práci někdy nestojí. Kolik času u toho strávíš...atd. Takže potřebuješ nějaký editor a filtry, které umí odstranit šum, praskání, zesílit nahrávku apod. Třeba Sequoia, nebo zmíněný WaveLab. Ale jsou i jednodušší, třeba GoldWave, nebo CoolEdit, jejich výsledek mě ale nijak neoslnil.
Pak je taky důležitá dobrá zvukovka, ne jen kodek na desce. Ale pro domácí použití stačí i SoundBlaster Live! 5.1, dá se už pořídit kolem 1000,-
Jestli se s tím hodláš zabývat, máš na hodně dlouho co dělat.
Hodně štěstí.

jr



This archive was generated by hypermail 2.1.3 : 29. 07. 2003, 21:43 CEST