Re: Nove trendy M$ (Was: Re: WinXP beta)

From: Ladislav Pelcl (ladislav@pelcl.cz)
Date: 19. 06. 2001, 13:47 CEST


> > Chytre hlavicky jiz vymysleli jak tuto registraci obejit. Coz se ovsem dalo
> > cekat.
> samozrejme, ze to jde
> takze tohle opatreni nepovede proti piratum, kteri z nej budou mit leda srandu,
> ale proti poctivym lidem, kteri se budou muset otravovat s posahanou aktivaci

O to tu vcelku ale nejde. Co ma kdo z nas doma, to tu porad jeste moc nehraje roli (ted zadne piratske lobovani, ale lidi si proste zkousi ruzny bety, jako si zkousi linux-distribuce) - to bych porad bral za jednu kategorii. Vzdyt uz z toho, co jsem si precetl v konvi, mi prijde, ze treba provizorne by slo jenom hybat s datem, aby se to obelstilo - ale to je jedno.

Pro Mirexe - myslel jsem vic, ze to WinXP ZACNE ve vetsim, ze to prestane byt tolerovatelny, proste ten zlom - ne, ze bych se XP bal nejak specielne. Nebo to zlom nebude, ale treba to bude u dalsi verze NET (dost veci uz je neprijemnych prave u WinXP).. A uz vubec tu nejde o padani na zadek z novych linuxu - spis naopak, z tech Woken (v negativnim smyslu)..

Me ale slo tak nejak spis o to, ze treba v nejake vyhledove dobe uz nebude mozne byt LEGALNIM uzivatelem softwaru M$ se zdravym rozumem. Nad tim se zamysli __minimalne__ lidi, co to budou mit v praci (hlavne admini). K beznym nevyhodam (cena) totiz pribudou dalsi, jako treba ta silena licence pro OfficeXP - verim, ze si kazdy rozmysli, jestli ve firme tvorit veci, na ktery bude mit autorsky prava M$.

A pokud na to neudelaji vlastni M$-nastroj, tak je urcite admini pochvali, kdyz po vymene nejakeho HW v 50 pocitacich jim Wokna proste nenastartujou z licencnich duvodu..
To si pak v tehle konferenci budeme sdelovat napul legalni triky, jak to zvladnout - v posledni verzi OE ktera jeste nebude posilat BCC mailu do M$ v ramci te licenci smlouvy ; )

Nevim, me to proste prijde jako ze uz prekracujou tu pomyslnou mez..

Ovsem pro miliony uzivatelu to tak asi nebude - tady v USA se pocitace kupujou verte nebo ne v supermarketu, hodi se normalne do voziku. A temhle lidem bude jedno, co se deje v pozadi - stejne ho jenom vyndaji z krabice a zapnou a pojede to (nemusi se pokud vim WXP aktivovat pokud je to predinstalovany)..
To, ze jim unikaji SPOUSTY moznosti (uzivatele AOL musi pouzivat pitomy portal v hnusnem programu, co akorat zere vykon, a pro ne opravdu ta jedna ikonka JE INTERNET) jich 99.9% nenapadne - mozna se semtam nekdo ozve az narazi..

A to mi prijde mirne depresivni.. My si treba budeme dal uzivat vsech svobod, a do konference budou chodit dotazy, jak encodovat MP3 na vic, nez 56kbit (povolenych v WXP).. Jak cracknout tu aktivacni ochranu.. Jakym meta tagem vypnout ty smart tagy..
Ale asi s tim nic nenadelame.

Ladislav Pelcl - Laddobar
--
---< Welcome to the Desert of the Real.. >---
---< E-mail >---< ladislav@pelcl.cz >---< laddobar@volny.cz >---
---< ICQ # >---< 36366729 >---
---< Web >---< http://laddobar.pelcl.cz/ >---



This archive was generated by hypermail 2.1.2 : 04. 09. 2001, 07:45 CEST