Nove trendy M$ (Was: Re: WinXP beta)

From: Ladislav Pelcl (ladislav@pelcl.cz)
Date: 19. 06. 2001, 06:49 CEST


> Jeste doporucuji
> http://www.netem.cz/article.php?sid=409&mode=nested&order=0
> to je teprve dilo. Ma se clovek smat nebo brecet?

Nevim tedy, jak to citite vy, ale ja podle nekolika clanku, co jsem cetl posledni dobou na Lupe a taky na tom Netem, zacinam mit takovou vizi budoucnosti, docela pochmurnou:

M$ se svou snahou o absolutni kontrolu mozna zvitezi - vetsina lidi bude pouzivat nasledovniky WinXP, ktery budou muset byt registrovany s HW profilem, tj. nemoznost vymeny HW takrka; jejich Office bude ukladat dokumenty zrejme rovnou na servery M$ (samozrejme spolehlive asi jako Hotmail) se svou skvelou licenci - tj. veskera prava ke vsemu ma M$; WMP vam neprehraje nic jineho, nez soubory digitalne podepsane (tj. zadne mp3, ale jen wma koupene online treba).. Informace o vas samozrejme M$ bude nejak marketingove vyuzivat, monitorovat vase PC na nepovolene programy (pokud vubec pujdou nainstalovat).. SmartTagy a dalsi srandicky budou jen hrebicky do rakve.

Zbytek lidi (jako ostatne asi vsichni z teto konve treba, co vedi o pocitaci aspon trochu vic, nez co zmacnknout, aby se nastartoval) prejde nutne na linux a jemu podobne OS a vubec open source projekty a dalsi free veci. Tam to bude zit normalne dal, doufejme. Pokud ovsem M$ nepresvedci nekoho, ze Open Source je zhoubou lidstva..

K tomuhle me privedlo taky to, ze pokud se WinXP opravdu budou muset nejak drsne registrovat s milionem udaju poslanym M$, tak ja osobne tim s touto platformou koncim (resp. zustanu u jejich predchudcu tak dlouho, dokud to pujde a bude to nutne, a pak linux)..

Tohle totiz uz zacina byt opravdu zlej sen.. Jak ze sci-fi.
A to jsem byval priznivec Microsoftu driv, kdyz vsichni jeste relativne bezduvodne nadavali.
No uvidime..

Ladislav Pelcl - Laddobar
--
---< Welcome to the Desert of the Real.. >---
---< E-mail >---< ladislav@pelcl.cz >---< laddobar@volny.cz >---
---< ICQ # >---< 36366729 >---
---< Web >---< http://laddobar.pelcl.cz/ >---



This archive was generated by hypermail 2.1.2 : 04. 09. 2001, 07:42 CEST